RSS

EL FRACÀS ESCOLAR

Bon dia amics bloggers! 

Com a futures educadores ens hem vist amb la necessitat de parlar d'una de les noticies actuals més latents en la nostra vocació, el fracàs escolar

La definició de fracàs escolar és tan amplia i les causes tan diferents  que de vegades els propis  professors, famílies, pedagogs... no saben com actuar davant els milers de suspens que al cap de l'any causa l'abandonament de molts nens/es en diferents nivells escolars. 

Aquí podem veure una noticia bastant actual en la qual podem veure el perill en el que estem actualment Catalunya a nivell d'educació.  Les dades a destacar d'aquesta noticia és per exemple que el 21.8% dels alumnes de la ESO no arriba a treure's mai el títol,  i el 26% abandona els estudis de batxillerat o la formació professional. 

I que us sembla que som el segon país amb tasa d'abandonament més alta de la Unió Europea?


Davant d'aquesta situació ens hem vist obligat a treballar aquest tema i és per això que estem confeccionant una eina didàctica per a millorar les tècniques d'estudi dels nostres alumnes.

Agraïr també al comentari  que els Educadors URV ens ha fet:  Esta clar que hem passat d'un extrem a l'altre. Ara sempre la culpa de les males notes és dels educadors/es i no pas dels alumnes o dels pares. Hem d'analitzar cada cas, poden influir molts factors en el fracàs escolar dels infants.
Ja que ens ha posat el granet de sorra per a poder avançar i realitzar una eina per a millorar aquesta situació. 

Moltes gràcies per la vostra atenció i espero que reflexioneu sobre aquest tema, aqui us deixo una pàgina web realitzada per la Obra social " La Caixa" on podreu ampliar i esbrinar més coses sobre el fracàs escolar. 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada